En què es diferencia el Realisme de l'Hiperrealisme?

2020-02-07

⁠La diferència fonamental entre tots dos acabats és el detall. La pintura realista plasma allò que l'ull veu, que sempre implica una perspectiva concreta ja sigui un retrat, un paisatge o una realitat social.

L'hiperrealisme pretén plasmar la realitat amb una fidelitat i una precisió superior a la fotografia, per la qual cosa es realça la nitidesa dels detalls més rellevants. En un retrat hiperrealista, per exemple, podem arribar a veure els porus de la pell o l'interior de l'iris, cosa que a la realitat no passa.

Per arribar a aconseguir l'hiperrealisme en un dibuix caldrà partir d'una imatge que ens doni un nivell d'enfocament i una nitidesa molt alts. Una fotografia d'un primer pla amb una lent de qualitat ens permetrà veure detalls com si utilitzéssim una lupa o ens apropéssim a un pam del subjecte.

Es pot fer un hiperrealisme amb una foto de baixa qualitat?

Es pot, però això significaria atrevir-se a definir més enllà del que hi ha a la foto. Per això, l'artista inventaria els detalls que suposa que haurien si la foto fos nítida i, per això, la semblança es pot veure afectada.⁠

Si busquem un resultat professional, hem de prendre'ns el temps necessari per triar la millor foto o en alguns casos, fer-la expressament amb la qualitat requerida.

Espero que us hagi resultat útil ;)